October 16, 2019

GOE GAAN DOE GE ZO

GOE GAAN DOE GE ZO

In Leuven is gisterenavond de oktoberactie van LOKO begonnen.
Dit jaar geven ze extra aandacht aan overmatig alcoholgebruik en nachtlawaai.
Niet om de feestvreugde de kop in te duwen, wel om de tocht van de fakbar naar kot als begin te zien van de rest van een rustige avond.

De oktobercampagne focust elke week op een ander deel van de uitgaansavond. Vorige week werd er een gezellig alternatief voor de kotfeestjes georganiseerd, waarbij in de fakbars mocktails werden geschonken en gezelschapspellen op de tafels kwamen.

Foto: Oengs2. T-shirt te koop op www.oengs2.be

Goodiebags

Lana Van den Heuvel, voorzitter van LOKO, licht toe:
"Een deel van de Tiensestraat werd met vlaggen gemarkeerd, waarna studenten die passeerden aangemoedigd werden om het afgebakende traject zo stil mogelijk af te leggen. Wie hierin slaagde, kreeg een leuke goodiebag cadeau. Op die manier
hoopt LOKO dat de deelnemers zich bewust worden van het lawaai dat ze produceren wanneer ze al pratend met hun vrienden richting de fakbar trekken."

Zowel studenten als de inwoners waren erg positief.
Donderdagavond zal door het succes, de campagne worden herhaalt.


‘GOE GAAN DOE GE ZO’

Heel de oktoberactie komt onder het motto  ‘goe gaan doe ge zo’.
Zo komen er de rest van de maand nog andere thema's boven, zoals verantwoord drinken op café en samen veilig terug naar kot aan bod.
Informeren doet LOKO via online kanalen, sensibiliseren via ludieke interventies.

De oktoberactie is een samenwerking tussen LOKO, de Leuvense studentenflikken en Lazarus, het smart drinking pilootproject dat tot doel heeft de onverantwoorde alcoholconsumptie in Leuven met 10% te doen dalen tegen eind 2020.