October 17, 2019

Nostalgie-Biologie

Nostalgie-Biologie

Er was eens ... een videocassette!
Zelfs een hele reeks, met 6 seizoenen.
En nu? Nu krijgen we dit stukje nostalgie ... op Netflix!
Er was eens ... het leven.

https://www.netflix.com/title/80206326

Er was eens... wat?


Een hele generatie groeide op met Albert Barillé en de vader ons aller kennis: Maestro. Op de orgeltonen van Bach kregen we de eerste beelden over de aarde op ons netvlies gebrand.
Er was eens ... de mens verteld onze geschiedenis (of toch het Europese wandelpad), over de Neaderthaler, het Midden-Oosten, de Europese Oorlogen, de Islamitische veroveringen, de kathedraalbouwers, de gouden eeuw van de lage landen, de franse revolutie, en een blik op de toekomst. We onthouden meer van die reeks op de BRT dan de helft van onze geschiedenisboeken van die jonge jaren.

Het 2e seizoen werd zo kunnende nog bekender! Het menselijk lichaam was een dankbaar onderwerp en werd in de gekende stijl verder uitgebouwd.
Buiten de reeks, kwamen er boeken uit (met van die puzzelstukjes om een menselijk lichaam in detail in mekaar te vijzen).
Pieter en Pieternel zogen ondertekende zo onbewust mee in een eerste science-fiction avontuur en wakkerden bij jeugd over heel de wereld de goesting in geschiedenis en medische ideeën verder aan

foto: DeAgostini