October 18, 2019

Wat schaft de Komida-pot?

Wat schaft de Komida-pot?

Vorig jaar een nieuw logo, gezonder eten en meer ruimte.
Dit jaar komt de vernieuwing van buiten de eigen stal!
De insta-blog KommilFlo schrijft recensies van de aangeboden dagschotels.
Dat vroeg om een interview!

Hoe ben je op het idee gekomen om recensies te schrijven over de komida?
Het is eigenlijk begonnen als een grap. Ik had zelf enkele foto’s van komidagerechten op mijn telefoon staan. Toen één van mijn vrienden vroeg: “Donutkip, hoe ziet dat er nu weer uit?”, stuurde ik een foto door en vertelde ik er ineens bij dat dit wel een van de betere gerechten van de Komida was. Toen mijn andere vrienden dit te weten kwamen, werd al snel het idee geopperd dat dit voor veel studenten handig kon zijn en dat ik een blog zou moeten beginnen.
Dat leek me toen wel een heel grappig idee, maar ik had er nooit bij stilgestaan om dat ook daadwerkelijk te doen en ik wuifde het al lachend weg. Later kreeg ik van verschillende kanten toch de vraag:“En, wanneer verschijnt uw blog nu?”. Dus toen dacht ik: “waarom ook niet?”.
Zogezegd zo gedaan en toen was KommilFlo geboren!

Zit hier 1 persoon achter of meerdere? (en mogen we de namen weten?)
Achter KommilFlo zit één persoon, die de recensies schrijft en het account beheert, maar die wel wordt bijgestaan door een hele groep KommilFlo-enthousiastelingen!
(nvdr: Wat dacht je van 'KommilFlans'?)
Ik noem ze al lachend mijn trouwe fans, maar ik kan wel bij hen terecht voor eventueel culinair advies, mond-aan-mond reclame, steun en goedkeuring van mijn posts. Onmisbaar dus!
Het doel van KommilFlo is om anoniem te blijven, zodat alle recensies zo objectief mogelijk geschreven kunnen worden, zonder enige inmenging van anderen. Zo weten mijn volgers dat al mijn recensies ook gewoon de waarheid zijn! Daarnaast zorgt dat er ook voor dat ik niet word aangestaard in de Komida en gewoon ’s middags rustig mijn bord kan leeg eten!

Kook je zelf graag?
Ik kook zelf graag! Eten smaakt altijd nog net iets beter als je het zelf gemaakt hebt! Spijtig genoeg komt het er niet veel van als ik op kot zit in de week. Al een geluk is Komida er dan! In de vakanties thuis probeer ik dan wat meer te koken om dat te compenseren! Zelf graag koken (en eten natuurlijk) helpt me zeker bij het beoordelen van de gerechten die Komida klaarmaakt. Ik zou niet beweren dat ik een culinair expert ben, maar je weet toch welke ingrediënten in welk gerecht thuishoren.

Hoe kom je op de naam 'kommilflo'?
De naam KommilFlo is natuurlijk een speling op het bekende Antwerpse restaurant
Kommilfoo. Ik zocht een naam waarin je ook Komida zou in herkennen. Dit is dan ook gelukt voor de eerste drie letters. Kommilfoo is een sterrenrestaurant en dat doet dan weer denken aan het sterrensysteem dat KommilFlo gebruikt om de gerechten te beoordelen. Tot slot heb ik -foo aangepast naar -Flo, naar de Italiaanse stad Florence waar ik op dat moment op citytrip was met de vrienden die graag mijn blog zagen verschijnen.

Zijn er plannen om dit uit te breiden naar andere studentenresto's?
Momenteel zijn er geen plannen om dit op dagelijkse basis uit te breiden naar de andere studentenresto’s, aangezien mijn lessen zo goed als allemaal op Campus Drie Eiken plaatsvinden. In de toekomst is het wel goed mogelijk dat KommilFlo eens op verplaatsing gaat eten op de andere campussen! Houd de pagina dus maar goed in het oog!

Wat wil je nog meegeven aan de lezer?
Wat ik zeker nog wil meegeven is dat ik super hard de positieve reacties op de pagina
apprecieer en me dit echt motivatie geeft om elke dag weer aan een leuke recensie te
werken! Blijf dus zeker de pagina delen of vertel het gewoon door!
P.S. Via deze weg wil ik graag de nobele onbekende bedanken die KommilFlo heeft gedeeld op
de facebookpagina van UAConfessions, door jou ben ik toch even viraal gegaan! Bedankt!